HEB IK EEN VISUM NODIG?   

Info e-Visum

 

Wat is een e-Visum?

Het e-visum is de online tegenhanger van het reguliere visum.

Het reguliere visum kan voor vertrek of bij aankomst in het te bezoeken land worden aangekocht. Bij sommige landen is deze procedure gewijzigd en kan dit sinds de komst van het e-Visum niet meer: u moet dit vóór uw vertrek via het internet geregeld hebben.

Het e-visum kunt u aanvragen op onze website. Wij vragen het voor u aan bij de juiste officiële instantie zodat u zeker bent dat u het juiste document in uw bezit heeft alvorens te vertrekken. 

 

Moeten de kinderen ook een e-Visum aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leefttijd, dient een e-Visum aan te vragen.

 

Ben ik echt verplicht om voor de landen die werken met een e-Visum, er één aan te vragen?

Ja, als u naar een land afreist die het e-Visum heeft ingevoerd, is het verplicht om in het bezit te zijn van een e-Visum, anders komt u het land niet in. Omdat het meestal ook niet meer mogelijk is om in deze landen een visum ter plaatse te kopen, is het dus verplicht om vooraf een e-Visum aan te vragen.

Dit kan u op onze site doen door op het land van uw keuze te klikken en het e-Visum te selecteren.

Traveldocs zorgt voor de rest, u hoeft zicht verder geen zotgen te maken.

 

Kan ik een fout bij de aanvraag achteraf nog wijzigen?

Helaas is dit niet mogelijk eens wij de aanvraag hebben ingediend bij de bevoegde overheidsinstantie van het te bezoeken land. De overheden bieden niet de mogelijkheid om een e-Visum te corrigeren. De enige mogelijkheid in dat geval is om opnieuw een e-Visum aanvraag te doen.

 

Landen met e-Visum